Voor 4 personen
300 g puylinzen
200 g ingemaakte rode paprika’s
2 tenen knoflook
5 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
een handvol rodebietenloof of jonge spinazieblaadjes
peper van de molen en zout
Voor de toastjes:
12 dunne sneetjes stokbrood
60 g geitenkaas
kant-en-klare pesto, voor de afwerking
Bereiding
1. Week de linzen een nacht in koud water. Kook ze de volgende dag gaar in ongeveer 30 min. Laat goed uitlekken. Snijd de paprika’s in reepjes. Schil en hak de knoflook fijn. Verhit 3 el olijfolie in een braadpan en bak de paprika’s en knoflook. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
2. Maak een vinaigrette met 2 el olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout. Schep onder de linzen. Was de slablaadjes en zwier goed droog.
3. Rooster de sneetjes stokbrood goudbruin in de oven op 220 °C. Haal uit de oven, verdeel er de geitenkaas over en bak nogmaals tot de kaas begint te smelten. Haal nogmaals uit de oven en druppel er een beetje pesto over. Verdeel de linzen, paprika’s en slablaadjes over 4 borden. Leg er de geitenkaastoastjes op en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier